Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

teda Zuzi je mi z toho do breku;-(

tobě samozřejmě karmaR^

1 0
možnosti
Foto

Zuzko, no je to příšerné. A díky za článek R^

3 0
možnosti
MB

To je obrovské téma - je otázka jak, na vše pohlížet ! Zabijačka prasete je slavnost a událost. Zabití tygra, pak zrůdnost. Určitě, není možno vybít druhy zvířat pro komerční poptávku. (dříve Blbouna nejapného, pak nosorožce). Slepice a norek se v kleci trápí, je malá. Jak to ví?, žije v této od narození. Cirkus je obroda, nebo zrůdnost ? Jak to Kludský dříve dělal ? Měl neuvěřitelný počet 700 kusů zvířat ! Podobně je možno pohlížet na myslivce, rybáře - pomáhají, škodí ? Směřuji k tomu, kde je ta mez - skutečnosti a zrůdnosti ? Je řešením vegerariánství - pak asi brouky ! No zase je to tvor ! Nebo zvětšit domácímu praseti m2 chlívku ? Je člověk, obchodující a zabíjející zvíře ztrůdou ? Co náš pratáta, z jeskyně ? Co rukavice z Jelenice - ven, nebo zase radši do krabice ? ... (Mega téma) :-)

2 0
možnosti
LB

V civilizovaných zemích tyto věci řeší zákony. Jak se ale v souvislosti s touto kauzou ukázalo, u nás chybí legislativa, která by se situací nehospodářských zvířat zabývala, přitom tu momentálně žije např. 160 tygrů mimo zoologické zahrady, tedy u soukromých majitelů a spousta dalších exotických zvířat.

Jak řekl ředitel pražské ZOO Bobek, nikdo neřeší, v jakých podmínkách jsou tato zvířata chována a zda jejich majitelé disponují alespoň elementárními znalostmi toho, co takové zvíře k životu nutně potřebuje. Také zmínil, že u nás se udělují licence k provozování zoologických zahrad i těm, které mají do standardní ZOO hodně daleko. A když nastane problém, je prakticky neřešitelný, protože zvířata pak není kam umístit, oficiální zoologické zahrady je vzít nemůžou, nejsou pro ně vhodná.

Taková situace nastala na podzim roku 2014 v ZOO na Větrovech, jejíž majitel zkrachoval, šel do vězení a táborská radnice musela řešit, co s opuštěnými zvířaty. Bezradný byl i ministr životního prostředí. Už už to vypadalo, že se budou muset zvířata utratit, když se naštěstí našel jeden zdejší blogger, který zahradu koupil a provozuje ji.

Takže teď je to na zákonodárcích, aby se touto problematikou konečně začali zabývat.

6 0
možnosti
Foto

Zuzano, kdysi jsme si spolu dali v Demínce tatara, takže vegetariánka asi nejsi.

Ono to je totiž stejné. Ta zvířata jsou také chována proto, aby byla usmrcena a snědena.

Krkovička, ovar, žebírka, steak, kuřecí prsa a podobně, to vše je, ať se nám to líbí nebo ne, spojeno s usmrcováním zvířat.

5 5
možnosti
Foto

Jiří, ano, maso jím. Jsem tvor, co chce žít, a proto musí jíst. Ale tohle je přece jiná liga!

1 0
možnosti
ES

Marně přemýšlím jak vznikl výrok " člověk se chová jako zvíře" ve smyslu negativním, protože to co dělají lidé, by zvířata nikdy neudělala

4 0
možnosti
JS

Člověk se zrůdně chová ke všemu živému (i k sobě navzájem), protože si myslí, že může. Že je svrchovaný vládce.

Zvíře zabíjí, když má hlad a nebo jsou v ohrožení mláďata.

Člověk zabíjí kdykoli a kvůli čemukoli - pro zisk, potěšení, hamounění...

2 1
možnosti
LB

No, snad jak který člověk :-)

Znám spoustu obětavých lidí, kteří provozují útulky pro opuštěná zvířata, kteří kvůli vyděšenému kotěti vylezou na vysoký strom, nebo zdokumentují a zveřejní otřesné podmínky klecového chovu slepic.

V Rakousku existují donátoři, kteří ze svých prostředků financují zařízení pro stará zvířata, která už nikdo nechce, koně, psy atd. Před takovými lidmi smekám.

Říká se, že kulturní úroveň národa se pozná podle toho, jak se chová k těm nejslabším - dětem, starým lidem a zvířatům.

5 0
možnosti
PK

Na tyto lidi by se neměl vztahovat trestní řád .....normálně bych je hodil tygrům...ať si to s nimi vyřídí za jejich příbuzné!!

7 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem to napsat podobně, byl jste rychlejší.

2 0
možnosti
Foto

Včera jsem chtěl o tom napsat blog, tak nějak ironický, zlehčující tuhle šílenost. A pak mi došlo, že to nejde. Padaly ze mně jen sprostý slova, napadalo mne, co bych těm magorům udělal, kdybych je dostal na chvíli do ruky.

Napsalas to dobře Jsou to zrůdy. Jiné označení není možné.

10 0
možnosti
LB

Naprostá šílenost... to jsou ta slova, která přesně ono (ne)lidské konání vystihují. Mě nad tím napadlo jediné: Co jsme to proboha za lidi?

To nejsou jen tygři, ale i množírny psů, zanedbaná a vyhladovělá hospodářská zvířata, žijící v otřesných podmínkách.Týraní psi a kočky.

Štěnata, která lidé pořídí potomkům na prázdniny a v září je uvážou v lese a odjedou. Atd. atd.

9 0
možnosti
  • Počet článků 430
  • Celková karma 27,97
  • Průměrná čtenost 1255x
Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Seznam rubrik