Zuzana Zajícová

Mám kandidátku na ministryni čehokoliv. I na prezidentku…

16. 04. 2018 10:00:40
V dnešní době by mohl prakticky kdokoliv působit ve vládě, nebo sedět na hradě. Ovšem já si pořád myslím, že by tam měli být lidi chytří, vzdělaní, empatičtí a v neposlední řadě slušní.

Čímž myslím kromě současné bezúhonnosti i bezúhonnou minulost. A to abys v naší současné vládnoucí partičce pohledal.

Moje kamarádka Milena bydlí ve společné domácnosti s Fanynkou. Fanynka je „von“ a správně se jmenuje Phantasy z Marzemu, malá kníračka pepř a sůl. Stejně jako moje Besinka.

Na rozdíl od Besinky má Fanynka vysokoškolské psí vzdělání! Nejdřív tedy absolvovala psí školku, to dá rozum! Pak školu a nakonec dostala diplom absolventky nejvyššího psího vzdělání.

Milena totiž dbá na vzdělání nejen své a svých dětí, ale i na vzdělání psí. A to je správné. Fanynka může vstoupit do jakéhokoliv prostředí, stýkat se se všemi a pořád má vybrané psí chování.

Naše Besinka má vzdělání pouze domácí, ale to neznamená, že by byla rozcapeným psem, co nemůže do žádné společnosti! Ovšem Fanynka to má černý na bílým, a to jí už nikdo nevezme.

Milena se odhodlala k nakrytí Fanynky. Jenže to by nebyla Milena, aby to nevzala zodpovědně! Než vůbec došlo k samotnému aktu, chodila Milena na předporodní kurzy: Já jsem ani netušila, že takové kurzy pro nastávající majitele štěňat existují. Učí se tam všechno, včetně simulovaného porodu pomocí plyšáků. Když to měla Milena teoreticky zmáknutý a Fanynka jevila touhu státi se matkou, odebraly se spolu k ženichovi.

Ženich není jen tak nějaký ořezávátko! Je to taky „von“ a říkají mu Mireček, přestože se jmenuje Starlings Kashmir. Mireček je zkušený pes a jen spatřil Fanynku, byla ruka v rukávě. Fanynce se rázný přístup Mirečka líbil. Stala se ženou...fenou.

Po aktu si prý oba milenci položili hlavičky na Milenina kolena a Mireček Fanynce láskyplně olizoval čumáček. Červená knihovna vám povím.

Když mi to Milena vyprávěla, litovala jsem naši Besinku, že je o takové slasti ochuzena. Už na ně nemá ani věk.

Fanynka se má stát každým okamžikem matkou, což Milena bedlivě hlídá a měří jí každou chvíli teplotu. Před porodem prý klesne o jeden stupeň. Taky spí na matraci vedle Fanynky na zemi, aby nemusela budoucí matka skákat na postel, protože je to pro ni komplikované díky velikému bříšku. Doporučila jsem Mileně držet Fanynku za packu, aby prvorodička viděla, že panička je s ní prakticky jedno tělo, jedna duše. Já to prožívám stejně, jako by se měla stát matkou moje Besinka, protože Fanynku znám osobně a holky jsou si nachlup podobné.

Leč vraťme se k úvodu. Kdože by mohl být ministryní nebo prezidentkou? No přece Milena! Bere všechno zodpovědně a svědomitě, neustále se vzdělává a věnuje se cele těm, za něž zodpovídá. Nejen dcerám a manželovi, ale i němé tváři. A tak to má být.

Ačkoliv...teď mě napadá, že vysokou vládní funkci, nebo aspoň funkci poradce, popřípadě mluvčí, by zvládla i Fanynka. Vzdělání má a vybrané chování taky. Na rozdíl od našich představitelů...

Autor: Zuzana Zajícová | karma: 23.23 | přečteno: 1012 ×
Poslední články autora