Nervy v háji...

  To si tak normálně sedíte v hospodě, klábosíte s kamarády, jíte krkovičku a najednou je všechno jinak…

Jako se to stalo tuhle mně. Měli jsme sraz - my blogeři co spolu kamarádíme. Sešli jsme se v hospůdce prověřené a vyhlášené vlídným prostředím, dobrým jídlem a vybranými nápoji.

Na doporučení jednoho z kamarádů jsem si objednala krkovičku, no delikatesa.

Všichni vespolek jsme se bavili, jedli, pili, hodovali, dobrou vůli spolu měli. I já se radovala a mou radost ještě umocnil pohled na prkýnko s krkovičkou.

Ovšem hned první sousto mi pěkně zhořklo. Na vině nebyla špatně připravená krmě, nene! Krkovička neměla chybu, snad jen že byla trošičku tužší, leč to mi u masa naprosto nevadí, maso se má kousat, to dá rozum!

Jenže hned první kousnutí do krkovičky se mi stalo osudným…spolu se soustem mi na jazyku spočinula plomba z pětky vpravo nahoře! A nejen plomba, ale i notný kus zubu. Nenápadně jsem z pusy vytáhla onen defekt a tajně na něj popatřila. Hrůza! Opatrně jsem plombu i kus zubu schovala do kapsy a dělala jako by nic. Co taky jinýho… konverzace u stolu se zdárně rozvíjela, tankové pivo teklo proudem, jídla mých kamarádů jim mizela v útrobách a já se svým problémem zůstala osamocená. Jazyk bloudil v kráteru, krkovička ve mně mizela jen stěží, ale pak jsem si řekla, že si nenechám zkazit večer. Problém a jeho řešení jsem odložila na druhý den.

Nemohla jsem dospat, jak jsem spěchala s objednáním k mojí skvělé paní zubařce. Jenže moje paní zubařka je tak moc skvělá, že k ní chodí půl Prahy a celé jižní Čechy, odkud pochází. Obě se sestřičkou hledaly nejbližší skulinku v narvaném kalendáři, a ta se objevila až koncem února! To nemůžu vydržet, i když mě zbylé torzo zoubku nebolí.

Taky jsem to nevydržela a taky zoubek se začal ozývat, o jazyku ani nemluvíc. Po čtrnácti dnech jsem prostě po práci šla do zubní ordinace, pevně rozhodnutá neodejít, dokud se sestřička neslituje. O paní doktorce jsem věděla, že ta mě vezme, protože to není člověk, to je anděl, na rozdíl od přísné sestry.

Moje vytrvalost se setkala s úspěchem. My s paní doktorkou jsme nedbaly brblání sestry a jaly jsme se řešit problém. Ten se mi jevil jako snadný, a to jsem se přepočítala! Přestože jsem  pokročilém věku, mám všechny zuby, žádnou korunku, natož pak můstek! Domnívala jsem se tudíž, že se v brzké době stanu majitelkou první korunky. Jenže ta potvora plomba s sebou vzala skoro celý zub! Takže mi paní doktorka nastínila věci příští, a věřte, měla jsem husí kůži! Nejdřív bude nutné vytahat z kořenů nervy, pak torzo zacementovat a v onom termínu na konci února pokračovat ve výstavbě zoubku. Pochopila jsem, že mi do kořenů bude zabudována jakási zubní traverza a na ní bude vymodelován krásný zoubek. Žádná korunka, na tu nezbylo dost zubu.

Vyhrnuly jsme si s paní doktorkou rukávy a šlo se na věc. Na injekce jsem zvyklá, jen tyhle dvě byly asi kapku silnější, protože mi ztuhla skoro celá hlava včetně nosu. No a pak paní doktorka makala jak horník. Vyrubaný důl mi na konci šichty zacementovala. Hodinu jsem strávila na křesle…

Dlužno podotknout, že to nebolelo. Sestřička přestala brblat a napsala mi objednávku na rentgen, kam jsem se posléze odebrala, abych pro paní doktorku nechala zdokumentovat stav mé nebohé pětky vpravo nahoře.

Pár dní jsem si musela ráno a večer šlehnout ibalgin, ale už je to v cajku.

Těším se na konec února jako nikdy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Zuzana Zajícová | středa 14.2.2018 9:57 | karma článku: 24,18 | přečteno: 1161x
  • Další články autora

Zuzana Zajícová

Já i vy máme štěstí

15.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,73

Zuzana Zajícová

Jak jsem šla do pekla

2.4.2024 v 9:37 | Karma: 34,49

Zuzana Zajícová

Do tepláků!

4.3.2024 v 12:42 | Karma: 31,56

Zuzana Zajícová

Odešel jeden z nás...

5.12.2023 v 19:42 | Karma: 35,96

Zuzana Zajícová

Před vánocemi to houstne

27.11.2023 v 9:11 | Karma: 29,13

Zuzana Zajícová

Jen takový blogerský povzdech

5.10.2023 v 14:15 | Karma: 30,57

Zuzana Zajícová

Jak jsme bydleli na zámku

7.8.2023 v 9:24 | Karma: 30,81

Zuzana Zajícová

Volha a já

9.5.2023 v 9:27 | Karma: 41,75
  • Počet článků 428
  • Celková karma 30,67
  • Průměrná čtenost 1261x
Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Seznam rubrik