Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jaj, tak mně donesl aktovku Ježíšek. Hnědou. (aby ji mohl podědit brácha) a nijak mne tedy nenadchla. Holky měly většinou červené totiž.

Zuzi, hezky napsáno :-).

1 0
možnosti
MB

Máte dar humorného odlehčení, oceňuji. Mne osobně omámil buket novosti školní výbavy - Uhranula bílá, školní guma s logem Slona! Písmenka, nejprve precizně vystřižená a nařádkovaná - posléze proměna ve skladní chaos! Jak jsem se stal Jiskrou si nevzpomínám - Každopádně vidím sebe, jak přicházím domů a mám rudý šátek - Uvázán jako symbol 1. Zpětně plně chápu otcovo koulení očima - evidentně se chtěl vyslovit - zdržel se hlasování! Později vedl se mnou řeči na nezbytné téma - Synu, Miroslave - Je tady socialismus a asi to bude na Věčné časy! Stojí to za kulové s přehazovačkou - Nicméně to ve škole neříkej ! ... Klasika ... :-)

2 0
možnosti
Foto

jojo! Tu gumu si taky pamatuju. A písmenka taky.

1 0
možnosti
IN

Na svoje školní propriety v základní škole si moc nepamatuji. Zato na dlouhou cestu prvňáčka, kdy mě rodiče (nevím z jakého důvodu) poslali již v pěti letech

do první třídy. Bylo to několik kilometrů, a tak jsem někdy přišla pozdě a ve třídě mi paní učitelka s dětmi posměšně zpívala : "Ivánku, copak děláš, děti jdou do školy, ty ještě v posteli, na nic nedbáš!" A páni učitelé měli i v dalších letech velikou autoritu, vytahání rošťáka kluka za ucho se dál neřešilo. Nebylo moc zábavy, ale každý na to dětství rád vzpomíná, i když ne tak vtipně, jako paní ve svém článku. :-)

2 0
možnosti
Foto

...tak to posměšný zpívání by mi bylo hodně líto...

0 0
možnosti

Pěkné, pěkné Zuzanko, když jste došla k aktovkám - já měla každý rok fungl novou. Vážně. Ne proto, že bych školu žrala, anebo doma byli tak nároční, ale každou zimu jsme všechny děti z prvního stupně staré aktovky odpravili na Výrovce. Byla to 1 km dlouhá zkratka ze školy (na strašném kopci) dolů k fabrice, kde jsme všichni bydleli. Senzační klouzačka a nejlíp to frčelo na aktovkách. Zimy byly tehdy ještě zimy a tak se nám v půli května už pomalu rozpadaly. A rodiče každé léto lamentovali: "Co ta holka s tou taško dělá!!!". Skončilo to až pubertou, to už byla Výrovka pod úroveň. Ale první den školy jsme se těšili na první sníh a led. Tak papa a díky za vzpomínky. Bylo to tak nějak i u nás. :-):-)

3 0
možnosti
RE

R^Se mnou byly problémy už ve školce. Když děti spaly, hrál jsem si a naopak. Paní učitelky to samozřejmě nerozdejchaly a honily mámu k nějakým psychologům, či co. Tam byli naštěstí už tenkrát osvícení a řekli mámě, ať se to hlavně nesnaží změnit násilím, jinak ze mě vyrobí vraha. Tak mě radši máma začala brát s sebou do práce. Hrál jsem si ve výkladech Mototechny ve Veletržní a lákalo to zákazníky. Vedoucí byl spokojen. V první třídě mě máma zapsala do výtvarných a šachových kroužků a bavilo mě to. Než přišlo, že podmínkou je členství v Pionýru. Tak mě máma zase odhlásila a měl jsem prostě "školu ulice":-)

1 0
možnosti
JZ

J81a62n 69Z19í44m61a

4. 9. 2018 9:44

Milosrdný filtr času udělal svoje..

1 0
možnosti
RK

Se vším bych souhlasil, jen těch kroužků podle mě bylo hodně.

1 0
možnosti
Foto

Radime, jak kde. na maloměstě jich teda moc nebylo.

0 0
možnosti
Foto

Z velké dálky velká karma, Zuzko. R^

1 0
možnosti
OS

Já jako starší jsem první třídu začal v r. 1944, dostával jsem přes prsty od p. učitele za špatnou výslovnost němčiny. Ve třetí třídě, po přestěhování do jiné vesnice, jsem se s p. učitelem, který se stal tam již ředitelem, opět setkal a stal jsem se vyvrhelem protože tatínek, jako baťovec, nedovolil abych nosil červený šátek. Jako vesničtí kluci jsme si ale užívali všechny radosti mládí.

0 0
možnosti
Foto

R^Tak se prvňáčci držte a vy ostatní také.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 428
  • Celková karma 33,06
  • Průměrná čtenost 1261x
Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Seznam rubrik