Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedávní západní "demokratičtí" politikové, kteří mají svědomí statisíce lidských životů a zcela rozvrácené státy jako Irák či Libye se též tváří jako slušní lidé.

Nejsou to pouze pánové, ale i "dámy" a vyučují nás všechny té správné "morálce".

0 0
možnosti
Foto

život je plný paradoxů a každý člověk má více tváří-pěkně napsané

0 0
možnosti
MR

M45i90l93a30n 30R41a47d12e16k

13. 2. 2017 17:09

proto spousta lidi skoci na spek politicke korektnosti, a kdyz nekdo mluvi tak jak mysli tak je hulvat. A pak se divi jak ti slusni co nevypusti, aspon na verejnosti z huby slusne slovo s nima zamavaji.

Totez o vrazich nebo teroristech - to neni mozne, on byl tak slusny a sousedy zdravil. To asi bude omyl

0 0
možnosti
MP

Doplnila jste to, co už jsem kdesi četl : Heydricha donutila ke kariéře v SA a potom SS jeho ctižádostivá manželka. Nějaké hlubší komentáře se teď bez přípravy neodvažuji připojovat. Je dobře, že jste tuhle vzpomínku zapsala R^

1 0
možnosti
Foto

R^Hezky napsáno, Zuzano:-)

0 0
možnosti
MB

Po R.Heydrichovi zůstaly tři děti, mj. dodnes žijí. Přejetí toho syna se stalo cca 1 rok po atentátu, nemohl zasahovat ... Pravděpodobný nástupce A.Hitlera ... Zajímavost, další milující otec , zřizovatel koncentračních táborů - Heinrich Himmler - první co udělal bylo, že do Břežan přijel, aby se zmocnil osobního archivu - kompro ... Doporučuji dohledat - Rozhovor s Heiderem Heydrichem, synem zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha, najdete v Reflexu č. 43/2011, který vyšel 27. 11. 2011. Zajímavý pohled dítěte na svého otce, podobně se dá najít názor dcery Stalina, emigrace do USA ... Všechno to jsou, dobří lidé - rodičové - tyranové .... :-)

0 0
možnosti
IK

Vaše sousedka není jediná, kdo si myslí, že Heydrich byl slušný, či přinejmenším se k obyvatelům Panenských Břežan choval slušně.

Příbuzní mého manžela měli v Panenských Břežanech pozemek s domkem (rodiče jeho babičky tam dožili) a ti vyprávěli, jak byli všichni hrůzou bez sebe co bude následovat, když Heydrichův syn byl přejet autobusem a k všebecnému údivu se Heydrich ani obyvatelům Břežan, ani řidiči onoho autobusu (vyšetřování dokázalo, že za nehodu nemohl, chlapec mu na kole vjel do cesty) nijak nemstil.

Možná Heydrich nebyl nějaká zvrhlá nenávistná zrůda, ale prostě dostal za úkol vyčistit prostor Čech a Moravy od slovanského živlu a chystal se zadaný úkol efektivně splnit, aniž cítil nějakou osobní animozitu k lidem, které se měl v plánu zlikvidovat. Nakonec takový chladný profesionál může být nebezpečnější než horda vraždících psychopatů.

2 2
možnosti
VV

Ano byl umelecky nadany, hral na nekolik hudebnich nastroju. atd.

0 2
možnosti
Foto

Říká se, že manželky nacistických pohlavárů obecně byly ještě horší (povahově) než nacističtí pohlaváři samotní. Ale na druhou stranu je to do jisté míry jen pověst.

0 0
možnosti
Foto

v tomhle případě to ovšem platilo.

0 0
možnosti
Foto

sám zase od jedné pamětnice z Panenských Břežan vím, že Heydrich se rád projížděl na koni kolem vsi. Když ji někdy míjel, měla pocit, že je průhledná.:-) To bych pokládal za pravděpodobnější. Sám se chovám podobně, když míjím někoho, se kterým nechci mít nic společného. Bezdomovce, opilce, nepříjemně vyhlížející jedince a přiznávám bez mučení, i Romy. Heydrich se nechtěl "zahodit". Sám to připisuji obavě, že by si můj neprůhledný pohled mohli špatně vyložit a chtěli navázat nějaký násilný či jiný kontakt.

0 0
možnosti
Foto

tak takhle popisují žijící pamětníci Heydrišku. Jezdila na bílém koni a pověst, že mlátila vězně, není pravda. Ona štítila jich dotknout i bičem...A Heydrich žil v Břežanech jen 2 měsíce, z toho byl stejně pořád pryč. Ale na koni jezdil.

0 0
možnosti
JS

R^:-) Zuzi, vycepovaná z vesnice, zdravila jsem o prázdninách na maloměstě všechny lidi bez rozdílu...

2 0
možnosti
Foto

I já! A těším se na zítra!

1 0
možnosti
  • Počet článků 428
  • Celková karma 30,67
  • Průměrná čtenost 1261x
Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Seznam rubrik