Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J84a90n 45K36á68r39n77í62k

19. 8. 2016 8:53

No nevím, takhle to funguje v africe a kolem 20% žen po porodu umírá.

0 0
možnosti
JK

J10a95n 18K66á21r92n94í48k

19. 8. 2016 8:54

pardon, to byla reakce na p. Krákoru

0 0
možnosti
MI

článek skvělý, souhlasím :-)Otec u porodu - asi by to měli chtít oba. S porodem doma v žádném případě nesouhlasím. Každopádně, pokud někdo chce, ať rodí třeba v lese, ale pak má veškerou zodpovědnost za sebe i dítě na svých bedrech, a ne, že v případě problémů zavolají záchranku, a pak dávají lékaře a záchranáře k soudu, protože dělají dobře svou práci( poskytnout veškerou pomoc a odvezou dítě, popř. i rodičku do nemocnice).

1 0
možnosti
Foto

Martino, naprostý souhlas!

0 0
možnosti
JK

A nastoupila Dana Tanker a hned začala všem okolo vysvětlovat, proč a jak to dělají špatně. Já osobně děkuji a nabízím za odměnu lízatko.

0 0
možnosti
DT

Rozumným vysvětlovat netřeba. Vaše osobní útoky jsou úsměvné. Jen tak dál... :-)

0 0
možnosti
DT

Já byla tedy hrozně ráda, že se mnou u porodů manžel byl. Neměnila bych. Je to přirozená věc, týká se i jeho, nevylučovala bych muže z téhle epizody jejich života.

Rodit doma, nebyla bych tu ani já ani moje tři děti. Zemřela bych už při prvním, syn také. Viděla jsem doktory zachraňovat tolik zdánlivě beznadějných případů... mám obrovskou úctu k těm, kdo po nocích lítají "jako myši" kolem úplně neznámých osob, jen aby jim zachránili to nejcennější, co v životě mají - děti. Nedělají to kvůli penězům, dělají to z přesvědčení. R^

2 0
možnosti
Foto

Jednou jsem byla sama, jednou s manželem. A vůbec to nebylo špatné...

1 0
možnosti
JP

Vy jste s tím ciráty nedělala, tak je nemají dělat ani dnešní matky? Spíš mi to přijde jako závist.

0 0
možnosti
Foto

To není závist, lidé obecně jsou hrozně konzervativní a dobrovolně na změny nepřistoupí, aby změnu uznali, musí být vynucená nějakým opravdu neřešitelným problémem. Proto ty nářky všech generací, za nás to bylo takhle a fungovalo to, tak proč to měníte!?! Odvěký mezigenerační problém. :-)

1 0
možnosti
LK

Já zas myslím, že se nadělá moc cirátů kolem domácích porodů. Na Západě nebo ve Skandinávii se tak normálně rodí a nikdo to neřeší.

4 0
možnosti
DT

Kde přesně se "na západě" takto "normálně rodí"? Už mě tenhle věčně v českých diskuzích omílaný internetový hoax nebaví. Rv

Holandsko - tam jsou "domácí" porody přežitou tradicí, od které se ustupuje. Během deseti let klesá počet "domácích porodů", tedy zkušenou a vybavenou porodní asistentkou a hlavně v tzv. porodních domech vedených porodů, o deset procent. Nyní je jich 20 procent. Jejich "domácí" porody ... to není to, co si představují české zastupitelky domporodní lobby. Neprobíhají doma, ale v příslušném centru.

Německo - tady je skutečných "domácích" porodů kolem 1 %. I v Německu jsou domácí porodní asistentky skvěle vybavené, ale jsou hlavně zodpovědné za to, že se o ženu skutečně postarají. Ne že, jako je to v Čechách, když se "něco" stane, že prásknou do bot a ještě hodí vinu na matku.

KDE přesně se tedy "na západě" takhle rodí?

2 0
možnosti
DV

D14a78v52i81d 21V73l32k

18. 8. 2016 21:45

Tak už jsem tu a souhlasím.I svoboda má své hranice a neměla by nahrazovat rozum.

4 0
možnosti
JK

"myslím si, že se s tím dnes nadělá moc cirátů."

To je pravda. Bývaly doby, kdy si holka odběhla od práce na poli do křoví, tam porodila, překousla pupeční šňůru, nakojila dítě, zabalila ho do kusu připraveného hadru a pak se vrátila na pole, dodělat svou práci.

Doktora s kleštěma k tomu vůbec nepotřebovala.

Kristepane, jak dlouho tady zasloužilé matky budou vyprávět o svých porodech a jak by nechtěly rodit doma a nechtěly by u toho mít manžela a nechtěly by to a tamto... je to přece každýho věc. Vy jste to měla po svém, tak do toho nemluvte těm současným matkám. Ony si to také určitě rády zařídí podle svého.

4 3
možnosti
DT

Ach tahle naivita, vy si zařídíte porod podle svého? :-) Úsměvné. Stejně jako byste říkal, začnu nechat pršet, až se mi bude chtít. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 428
  • Celková karma 30,69
  • Průměrná čtenost 1261x
Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Seznam rubrik