Velká blogerská loupež odhalena!!!

19. 12. 2016 9:14:22
V čase vánočním nejsou všichni vůkol laskaví, hodní, milí. Nene, jsou mezi námi i lupiči a lidi zcela bez kapky slušného vychování

Jak to tak v tomhle období bývá, píšeme si a posíláme majlíky ještě mnohem víc, než je obvyklé. Moje pošta je taky plná různých adventních světýlek, štědrých andělů, co se jim sypou z rukávů dukáty, prasátek pro štěstí a dalších blbin, však to znáte. Přiznávám bez mučení, že je mažu a neposílám dál, ač riskuji, že nebudu mít štěstí, ani peníze, ani nic pozitivního.

Mezi těmi všemi prasátky a anděly mi kamarádky pošlou i něco ku zasmání a pro radost, co má hlavu a patu. Jako tuhle; dostala jsem mail se slibnou radou, abych u něj nejedla a nepila, což, jak jsem správně pochopila, mělo zabránit poprskání klávesnice a monitoru, jak je ten majlík vtipnej.

Rozklikla jsem a opravdu! Byl vtipnej! Byl to text kolegyně Zuzky Hubeňákové o tom, kterak se s manželem odstěhovala do Liberce. Textík mnou dobře známý, ale s radostí jsem si ho znovu přečetla. Jaké bylo moje překvapení, když na konci úryvku z knížky Vstupte bez klepání, chybělo cosi dost podstatného! Jméno autorky tam chybělo, nebo aspoň zdroj. Pod Zuzčiným textem se skvělo zcela jiné jméno a dokonce funkce té osoby – produkční. Produkční I. A.

To mě dostalo do spravedlivého varu, i sedla jsem a napsala dotyčné osobě tohle:

Vážená paní produkční,

nějak jste zapomněla napsat, že tenhle text není váš, ale Zuzany Hubeňákové a je z knížky Vstupte bez klepání. Zuzka je blogerkou na iDnes.

Zuzana Zajícová

Neuplynula minuta a v poště mi přistála odpověď:

Vážená paní Zajícová,

neznám Vás, píšete mi a obviňujete mne z něčeho, do čeho Vám jednak nic není a druhak se Vaše tvrzení nezakládá na pravdě...což vnímám jako velmi drzé a neotesané chování!

Text jsem četla, zkopírovala ho do emailu, protože mne pobavil a odeslala jej svým kolegům.

Netvrdila jsem, že je můj, naopak jsem všem řekla, že jim posílám k pobavení něco, co jsem našla na FB, ať si to též přečtou.

Podle smajlíků za textem bych si tipla, že to byla Niki Grácová.....tedy jí dávám do kopie.

Tak tohle jsem nečekala! Myslela jsem si, já trubka, že produkční napíše něco jako...sorry, já nevěděla, omlouvám se, napravím to...že to našla na FB, potažmo smajlíky a nějakou Niki Grácovou jsem já pod textem neměla, ale to není zase tak podstatné, to mohl někdo smazat, než to přeposlal dál. Internetové vody jsou přece bezbřehé.

Po přečtení téhle odpovědi se mi zatmělo před očima a napsala jsem:

hmmm...no...drzé a neotesané chování za to, že jsem vám napsala, kdo je autorem textu???? Vy jste opravdu neskutečná....neskutečně arogantní

Odpověď produkční I. A. nedala na sebe dlouho čekat:

Přestože jsem nemusela, neboť Vám do toho vůbec nic není, tak jsem Vám vysvětlila, jak to bylo......Vůbec nechápu, proč mi píšete..... přestaňte mne obtěžovat svými útočnými emaily.

Ani já jsem nebyla daleko od pádné odpovědi:

jestli to není tím, že jsem ten váš mail taky dostala. A pořád si myslím, že se mají uvádět autoři, jinak je to krádež, vážená produkční. A do toho mi tedy je.

A produkční:

Já Vám ho rozhodně neposlala...

Už jí došel dech, děvence. Asi jí napsala Niki, jak to s textem je...

Ale já si neodpustila mít poslední slovo:

měla byste vážit, co komu posíláte, zvlášť když text není váš a neuvedete autora nebo aspoň zdroj. Všichni si pak myslí, že paní produkční je fakt vtipná....

Měla byste si uvědomit, že maily se i přeposílají. Naši konverzaci jsem poslala autorce, třeba se tomu jen zasměje, ale třeba ne. Už mi laskavě neodpovídejte, jen si šlapete ve vlastním lejnu.

Internet je opravdu bezbřehý a lidi se domnívají, že co na něm naleznou, je jejich. Napsala jsem Zuzce a přeposlala tuhle výživnou korespondenci. Společně jsme si posteskly nad nevycválaností produkční I.A.

V noci jsem místo spaní dumala nad tím, jak to teda vlastně je. A zjistila jsem, že z kolegyně Zuzky je zřejmě legenda! Její texty zlidověly, stávají se majetkem všech a nikdo za chvíli nebude vědět, kdo je jejich autorem! Taková lidová pokladnice bych řekla. A já nevím, jestli je to dobře, nebo špatně. Jestli mám Zuzce závidět, nebo jestli jí to přát, jestli to je správné, nebo není...jsem vedle. Ale...ale stejně si myslím, že by produkční (a jí podobní) měla respektovat, kdo je autorem a nekopírovat bezduše cizí texty. Slušnej člověk by to dělat neměl...autorská práva se tomu přece říká.

...na závěr chci ještě dodat, že pokud někoho zajímá celé jméno produkční I. A., je k dispozici v kartotéce naší detektivní kanceláře Ostražitý zajíc.

.

Autor: Zuzana Zajícová | pondělí 19.12.2016 9:14 | karma článku: 23.12 | přečteno: 792x

Další články blogera

Zuzana Zajícová

Do tepláků!

Jsem divná já, nebo jsou divní ti, co chodí po ulici v teplákách? Když jsem byla malá, patřily tepláky do výbavy prakticky každého dítka;

4.3.2024 v 12:42 | Karma článku: 31.48 | Přečteno: 1218 | Diskuse

Zuzana Zajícová

Voní člověčinou….prokristapána! (Malé vědecké pojednání o jistých termínech)

Všichni jsme lidi. No a jeden každý z nás je člověk. V každém člověku pak je srdce a duše. V některých pak srdíčko a dušička. Jeden by nevěřil, co všechno se v nás najde. A ještě ke všemu voníme člověčinou.

26.1.2024 v 12:14 | Karma článku: 23.74 | Přečteno: 618 | Diskuse

Zuzana Zajícová

Spala jsem s Mozartem aneb Jak na Nový rok, tak po celý rok

Která z vás může říct, že spala s Mozartem? Hádám, že žádná! Mně se to povedlo, jen teda nevím, jestli bych to chtěla po zbytek roku.

2.1.2024 v 12:48 | Karma článku: 32.15 | Přečteno: 1709 | Diskuse

Zuzana Zajícová

Nejlepší večírky jsou ty, na kterých jsem nejmladší a nejkrásnější

Konec roku je zasvěcen večírkům. Scházejí se příbuzní, kteří na sebe nemají jindy čas, a kamarádi, aby se radovali, že se spolu dožili konce roku.

19.12.2023 v 8:21 | Karma článku: 27.22 | Přečteno: 718 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 11.38 | Přečteno: 115 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.84 | Přečteno: 280 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 484 | Diskuse
VIP
Počet článků 426 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1229

Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...